okt
2014

Anna: Besök på jobbet

Igår var jag och William på besök på mitt jobb. Kollegorna har tjatat om att jag ska komma upp till redaktionen (jag jobbar som journalist) och visa upp den lille, och visst känner man sig också lite stolt när man ställer ner babyskyddet på golvet alla flockas kring ens vackra avkomma. Man håller tummarna för att bebisen ska hålla inne mjölkspyor och illaluktande pruttar en stund och bara ligga där och jollra och se söt ut. Fast egentligen spelar det inte någon roll, för vuxna säger ändå ”aah” och ”ooh” och förundras över allt som det lilla livet gör. William gäspar sitt sötaste och kollegorna smälter som glass i solen. Mission accomplished!

Skämt åsido så var det väldigt roligt att hälsa på på jobbet, fast lite annorlunda också. Jag kände mig verkligen som en besökare eftersom jag har noll koll på vad som har hänt sedan sist och vad de arbetar med just nu. Jag har knappt tid att läsa tidningen längre! Vanligtvis har man en fot med lite överallt och väldigt många bollar i luften, men nu var jag plötsligt som en skolelev på studiebesök. Men faktum är att det inte gjorde mig så mycket.

När jag har varit borta från jobbet förut, på semester till exempel, har jag alltid känt en stress över att inte ha kontroll. Nu kändes det inte alls så farligt. Att bli mamma förändrar mycket, och jag kommer på mig själv med att tycka att saker som kunde få mig att gå i taket förut (som ett faktafel i en artikel eller fel bild till fel person) känns väldigt futtiga nu när det finns viktigare saker att tänka på – min son. Men jag hoppas och tror att jag efter mammaledigheten kommer att gå tillbaka till mitt drivna jag, för jag älskar verkligen mitt jobb. Jag är bara lite för inne i mammabubblan just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *