nov
2014

Axel: Börja med proteinpulver?

KosttillskottJag känner att jag skulle vilja bli lite mer seriös i min träning, och jag funderar på om jag kanske skulle ta och börja med något slags proteinpulver. Det är ju många som dricker proteinshakes och sådant nu för tiden, och om det nu är så bra så finns det ju ingen anledning att inte prova. Tycker man inte att det hjälper så slutar man väl bara. Frågan är bara vilken typ av proteinpulver man ska välja, för det finns ju lite olika. Jag har kikat lite på nätet och hittade proteinpulver på Svenskt kosttillskott där det också fanns en bra artikel som förklarar skillnaden mellan olika sorter.

Som jag förstår det så är vassleprotein en bra sort att börja med. Det tas upp snabbt i kroppen och passar därför bra i samband med träning. Efter träningspasset hjälper det kroppen att sätta igång återhämtningen och reparationen av musklerna. Det man får tänka på med vassle är att det innehåller laktos, men jag är som tur inte laktosintolerant så jag har inga problem med det. Ska man bara ha ett slags proteinpulver så rekommenderar de vassle, så det känns som att det vore ett smart val att börja med det.

Man ska ju inte göra det mer komplicerat än vad det behöver vara. I alla fall inte förrän man har sett att det ger positiva effekter, och blir man då mer intresserad och vill ”punktmarkera” sitt proteinintag mer så får man väl kika på att kombinera olika sorter då. Så vassleprotein får det bli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.