nov
2014

Axel: En bajsbomb på Ica

Jag skrev förut om hur mathandlingen inte längre är densamma, och nu har jag ytterligare en pappaupplevelse att bocka av när det gäller att gå i affären med en bebis. Som alla vet är spädbarn likt hundvalpar inte rumsrena när de föds. Oftast är det inga problem att byta blöja, och man sänker på något vis ständigt sin nivå för vad man tycker är äckligt. Bajsblöjor blir helt enkelt vardag, men då och då dyker det upp en blöja med ett innehåll som man inte för sitt liv kan förstå att ens son har producerat. Och det var precis det som hände mig på Ica igår.

Jag gick som vanligt och plockade ner varor i kundvagnen när jag märker att William börjar vrida sig som en mask. Papparadarn avläser direkt att nummer två är på gång. William pustar och tar i, och sedan börjar en mindre trevlig doft att sprida sig runt oss. Människor som nyss gulligullade mot oss rynkar på näsan. Första instinkten är att så snabbt som möjligt avsluta handlingen, men William har inte tid att vänta på pappa. Han börjar skrikgråta och jag beger mig bort till toaletterna.

Väl framme vid skötbordet står jag beredd med skötväskan i högsta hugg. Det här fixar pappa! Men innan jag ens har fått av sonen kläderna börjar en brun sörja att droppa ur ena byxbenet. Ve och fasa – det är en bajsbomb… Ja, blöjor kan faktiskt explodera ibland, och på Ica finns det inget badkar att lägga den lille i. Man får helt enkelt improvisera och göra så gott man kan med tvättställ och papper. Och med rena kläder och de smutsiga i en soppåse kunde vi sedan handla färdigt. Som pappa finns det alltid något nytt att lära sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *