okt
2014

Axel: En stund för sig själv

vilaAtt man inte har så mycket tid för sig själv med ett spädbarn i familjen är ett faktum, men Anna och jag försöker se till att vi båda två får så kallad ”egentid”. Vad man gör på sin egentid är upp till var och en. Man kanske behöver sova ikapp några timmar, man kanske vill träffa en vän utan att ha en bebis med sig eller man kanske vill komma ut röra lite på sig så att man får upp energin. Egentiden är inget som är schemalagt utan den infaller helt enkelt när det finns möjlighet. Vi ger och tar och tror på ett samarbete istället för att det ska vara rättvist till punkt och pricka. Ett gammalt hederligt avbytarsystem kan man säga, där den som behöver bytas av får sitta på bänken och vila en stund.

Eftersom jag är egen företagare med ett hyfsat lönsamt företag där mina anställda gör det mesta av jobbet nu när jag nyligen har blivit pappa har jag lite mer tid att röra mig med. Om jag hade varit på ett jobb åtta timmar om dagen hade det definitivt blivit mindre egentid eftersom jag då på kvällarna skulle behöva byta av Anna som då haft William själv i åtta timmar och antagligen skulle vara ganska slut. Så på så sätt är vi lyckligt lottade. Jag älskar att träna, så för mig blir det ofta ett pass på gymmet eller en löptur när jag får lite tid för mig själv. Träning gör mig friskare och piggare, och det är något jag verkligen prioriterar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *