sep
2014

Axel: Gör si gör så

Anna har tidigare skrivit en bloggpost om hur alla ska ge ”goda råd” när man blir förälder, och jag tänkte att jag också skulle skriva lite om det. Jag har förstås också upplevt detta, och ibland förstår man verkligen inte hur folk tänker. Vissa tror att de bara kan komma fram och tala om hur man ska hantera sitt barn, och även om jag gissar att de gör detta för barnets skull så tycker jag ändå att man måste kunna visa varandra respekt. Mitt barn är inte allmänt gods som man får göra som man vill med.

Handlar det om något livsviktigt har jag all förståelse för att man tränger sig på och luftar sin åsikt, som till exempel om jag skulle gå runt och bära William med huvudet ner och fötterna upp och tro att det är så man ska göra, men ofta handlar det om saker som andra faktiskt inte har att göra med. Som användandet av napp till exempel. Enligt vissa är napp tydligen djävulens påfund och väldigt skadligt för barnet, och en del tycker att det är dåligt eftersom det ”skapar ett onödigt behov för barnet”. Men att William sover bättre med nappen spelar tydligen ingen roll.

Man är lat, man är okunnig, man är dum… Det är mycket man blir beskylld för som förälder. Som pappa blir det dessutom ännu värre, för alla vet ju att pappor inte kan ta hand om ett barn lika bra som mammor kan. Sitter man som pappa ensam med sitt barn och matar det med flaska verkar måttet vara rågat. Barnet ska vara med mamma och ammas, punkt. Jag slår dövörat till och fortsätter att njuta av att flaskmata min glada och välmående son istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *