sep
2014

Axel: Handla med bebis

Innan jag fick barn var mathandling en sådan där sak som man bara gör och inte tänker så mycket på. Man åker till affären, plockar i det man ska ha i vagnen eller korgen, betalar och åker hem. Med en liten bebis i familjen känns det inte alls lika självklart längre. För det första ska man hitta tid och ork till att handla i ett virrvarr av sömnlöshet, blöjor, tvätt- och diskberg som aldrig verkar ta slut, flaskmatning (jepp, vi gör både och) och allt annat som måste göras innan man kan ta en stund för sig själv. Och när den där stunden kommer är det inte direkt så att man längtar efter att åka och handla.

Igår tog jag med mig William när jag skulle åka och handla för att Anna skulle få en stunds lugn och ro för sig själv, och plötsligt handlar inte handlingen om att få med sig rätt varor hem utan om att hålla bebis lugn och glad. Plocka varor gör man lite i farten, och så länge det inte handlar om bebisprylar spelar det inte så stor roll om det blir exakt rätt märke på pastan eller det är fullkorn i brödet. Man äter ändå. När det gäller William är man däremot nitisk och lusläser alla innehållsförteckningar (inga skadliga ämnen i nappflaskor o.s.v.) och går i taket om inte de rätta blöjorna finns.

Dessutom är man inte lika anonym när man går med en bebis. Man smälter inte längre in i massan eftersom alla människor man möter ska stanna och titta, le och kanske gulla lite med den lille. Det är mycket som förändras när man får barn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *