jun
2016

Plask & lek!

William är fortfarande väldigt liten, men ändå tillräckligt stor att börja lära sig simma. Eller simma och simma, det kommer det också. Till att börja med så ska han få lära sig att plaska runt. Vi missade hela den där grejen med babysim när han var riktigt liten, tyvärr, men det är ju aldrig för sent att börja, så nu ska vi ta och gå med William på en ”plask & lekskola”, som är en liten enklare variant för riktigt små barn som inte höll på med babysim när de var bebisar. Det handlar där inte så mycket om att lära William att simma, utan mer om att han ska få vattenvana (och att vi ska få vana med att vara tillsammans med William i vattnet).

Plask efter sommaren
Kursen som vi skrivit in oss på börjar inte förrän i augusti, så vi har ett litet tag på oss än så länge, en semester att trivas under till exempel! Nu så kommer vi säkert att trivas på ”plask & lekskolan” också, men det skulle nog kännas lite konstigt i alla fall att simma inomhus när det finns badstränder och solen skiner ute. Visst är William lite liten för att simma i sjöar än så länge, och vi har nog inte tillräckligt med vattenvana för att det skulle vara helt säkert. Men följa med till stranden och ha roligt kan han nog göra ändå – bara vi håller god uppsikt så!

Kursen vi skrivit in oss på hålls av Vattenhuset, http://www.vattenhuset.com/kurstyp/babysim/, och är egentligen bara första steget. Vi kommer nog att gå vidare till en lite mer avancerad kurs så att William får lära sig att simma på riktigt. Det är någonting som vi tycker att viktigt, eftersom det faktiskt ju i grund och botten är en säkerhetsfråga. Det är inte bara roligt att simma, utan det kan faktiskt också rädda ens liv! Vi är lite skamsna av att vi inte kommit igång med det tidigare, då vi egentligen borde börjat med babysim nästan direkt, men det borde inte göra så jättestor skillnad i slutändan.

Men visst handlar det om mer än bara säkerhet. Att plaska omkring med William och lära honom hur man ska bete sig i vatten kommer att bli väldigt kul. Både för oss och, det är vi säkra på, William!

Babysimm

Plask i vattnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.