okt
2015

Ut med draperi, in med glas

Hej igen! Det var ett tag sedan sist men det är ju så det är. Det är svårt att hitta tid för sig själv när man har barn, och när man väl har tid så ägnar man den oftast åt andra saker än att blogga. Men nu har vi lite tid över igen och hade därför tänkt att skriva lite om glas. Inte då glas som man dricker ur, eller glas som finns i fönster, utan glas som finns i badrummet. Vad vi har gjort är att vi låtit installera en glasvägg i badrummet i stället för ett duschdraperi. Varför? För att det gör att badrummet känns mycket öppnare, fräschare och större. Idén fick vi från Sköna Hem och deras artikel om 16 smarta lösningar för små badrum. Den 16.e lösningen var just att skaffa en glasvägg i stället för ett duschdraperi och vi tyckte direkt att det verkade hur vettigt som helst.

Mer glas?
Men vi vet inte om vi kommer att nöja oss med ”bara” en glasvägg i badrummet. När vi beställde vår glasvägg (från Ryds glas, rekommenderas varmt!) så upptäckte vi också att de sålde glastegel och glasblock. Vad är nu det kanske någon undrar? Jo, det är alternativ till kakel och klinkers inte bara till badrummet utan även exempelvis köket. Vi tyckte det verkade väldigt spännande och det är en känsla som bara blivit starkare ju mer vi läst på om det. Glas i badrummet ger en väldigt speciell lyster.

Det är alltså någonting vi funderar på nu, om vi ska byta ut vårt kakel och klinkers mot glas. Vi är väldigt frestade men trots det får det nog vänta till sommaren. Det kostar ju en del och glasväggen får nog räcka för tillfället. Men byta ut kaklet mot glas är någonting som vi redan mer eller mindre bestämt oss för att vi ska göra. Eventuellt kombinerar vi det med en helrenovering av badrummet, någonting som vi har på känn att det börjar bli dags för nu. Men det får som sagt vänta till sommaren, inte bara på grund av kostnaden utan för att vi då kan åka bort när badrummet renoveras och alltså inte kan användas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.